Єдине примірне двотижневе меню

на літньо - осінній період 2017 р.

Єдине примірне двотижневе меню на літньо-осінній період складено відповідно до вимог Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах (затверджено наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227; зі змінами), постанови кабінету міністрів України від 22.11.2004р. № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» зі змінами. Картотека страв складена відповідно до методичного посібника «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ упорядкув.: Н.В.Омельяненко, Ю.Б. Баранова, К.В. Алєксєєнко, Л.Л.Рябчун. Рекомендовано МОН України (лист від 21.08.2013 № 1/11-13231). Узгоджено з МОЗ України (лист від 17.12.2013 № 04.04.44-58/3829/39540). Схвалено Державною санітарно-епідеміологічною службою України, ДП «Державний науково-дослідний центр з проблем гігієни харчування» МОЗ України, ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім.. О.М. Марзєєва НАМН України», Національним університетом харчових технологій).

І-й ТИЖДЕНЬ:

Понеділок

Сніданок: (норми на ранній вік, молодший, середній, старший)

Каша гречана 60/70/80/90

Ікра кабачкова 20/30/40/50

Яйце варене ¼, ½, ½, 1

Хліб пшеничний з вершковий маслом, твердим сиром 30/5/5, 30/5/7, 40/5/7, 50/10/15

Чай 150/150/180/200

II Сніданок:

Фрукти свіжі 50/60/130/160

Обід:

Суп гороховий з грінками 150/15, 150/15, 200/20, 250/20

Сосиска (ковбаса) 30/40/60/70

Картопляне пюре 90/100/120/130

Огірок /Помідор 30/40/40/50

Компот з сухофруктів 150/150/180/200

Хліб житній 20/30/40/50

Хліб пшеничний 10/10/20/20

Полуденок:

Сирники 105/110/120/140

Соус молочний 20/20/20/20

Вівторок

Сніданок:

Гуляш курячий 40/60/70/80

Каша ячна 60/70/80/90

Томати /Огірок 30/40/40/50

Хліб пшеничний з маслом вершковим твердим сиром 30/5/5; 30/5/8; 40/5/7; 50/10/15

Кавовий напій з молоком 160/170/180/200

II Сніданок:

Сік 125/130/175/200

Обід:

Борщ «Український» на курячому бульйоні 150/150/200/250

Картопляне пюре 90/100/120/130

Печінка тушкована в сметані 65/70/100/120

Томати /Огірок 30/40/40/50

Компот із яблук 150/150/180/200

Хліб житній 20/30/40/50

Хліб пшеничний 25/25/40/20

Полуденок:

Каша молочна манна 150/160/200/220

Булка здобна 60/60/80/90

Чай 150/150/180/200

Среда

Сніданок:

Суп молочний вермішельний 150/160/200/220

Яйце варене ¼,1/2,1/2,1

Хліб пшеничний з вершковим маслом твердим сиром 30/5/-, 35/7/5, 40/5/5, 50/10/15

Чай 150/150/180/200

II Сніданок:

Фрукти свіжі 50/60/130/160

Обід:

Суп гречаний 150/150/200/250

Печеня по-домашньому 110/120/170/190

Томат /Огірок 30/40/40/50

Компот зі свіжих фруктів 150/150/180/200

Хліб житній 20/20/40/50

Хліб пшеничний 25/30/40/20

Полуденок:

Запіканка сирна з крупою манною зі сметаною 100/6, 110/6, 125/12, 140/15

Кавовий напій з молоком 160/170/180/200

Чай 150/150/180/200

Четвер

Сніданок:

Ліниві голубці з курячим м`ясом 120/130/170/190

Хліб пшеничний з вершковим маслом 30/5, 35/7, 40/5, 50/10

Кавовий напій з молоком 160,170,180,200

II Сніданок:

Фрукти свіжі 50/60/130/160

Обід:

Борщ буряковий 150/150/200/250

Картопляне пюре 90/100/120/130

Кнелі рибні 45/60/90/100

Огірок /Томати 30/40/40/50

Компот з сухофруктів 150/150/180/200

Хліб житній 20/20/40/50

Хліб пшеничний 25/30/40/20

Полуденок:

Каша молочна геркулесова 150/160/200/220

Булка з повидлом 60/60/80/100

Чай 150/150/180/200

П`ятниця

Сніданок:

Суфле рибне 55/65/95/110

Каша пшоняна 60/70/80/90

Огірок/Помідор 30/40/40/50

Хліб пшеничний з вершковим маслом 30/5,35/7,40/5,50/10

Кавовий напій з молоком 160/170/180/200

II Сніданок:

Сік 125/130/175/200

Обід:

Суп овочевий 150/150/200/250

Плов з курячим м`ясом 120/140/160/180

Ікра баклажанова 25/40/40/50

Компот зі свіжих яблук 150/150/180/200

Хліб житній 20/20/40/50

Хліб пшеничний 25/30/40/20

Полуденок:

Каша молочна гречана 150/160/200/220

Печиво 20/25/30/30

Чай 150/150/180/200

ІI-й ТИЖДЕНЬ:

Понеділок

Сніданок:

Макарони відварені 60/70/90/100

Яйце варене ¼, ½, ½, 1

Ікра кабачкова 20/30/40/50

Хліб пшеничний з вершковим маслом твердим сиром 30/5/-, 35/7/10/,40/5/7, 50/10/15

II Сніданок:

Фрукти свіжі 50/80/130/160

Обід:

Суп польовий 150/150/200/250

Овочеве рагу 100/110/125/150

Сосиска (ковбаса) 30/40/65/75

Хліб житній 20/30/40/50

Хліб пшеничний 25/20/40/20

Компот з сухофруктів 150/150/180/200

Полуденок:

Сирники зі сметаною 105/8, 115/10, 120/18, 140/20

Молоко кип`ячене 150/160/180/200

Вівторок

Сніданок:

Бігос овочево-курячий 90/120/150/170

Хліб пшеничний з вершковим маслом твердим сиром 30/5/6, 35/7/10, 40/5/10, 50/10/15

Кавовий напій з молоком 160/170/180/200

II Сніданок:

Сік 125/140/175/200

Обід:

Борщ «Український» на курячому бульйоні 150/150/200/250

Картопляне пюре 90/100/120/130

Оладки печінкові 50/60/70/80

Огірок/Томати 30/40/40/50

Компот із сушених фруктів 150/150/180/200

Хліб житній 20/20/40/50

Хліб пшеничний 25/30/40/20

Полуденок:

Каша молочна рисова 150/160/200/220

Булка здобна 60/60/80/90

Чай 150/150/180/200

Середа

Сніданок:

Каша молочна геркулесова

Хліб пшеничний з вершковим маслом, твердим сиром 30/5/7, 35/7/10, 40/5/8, 50/10/15

Чай 150/150/180/200

II Сніданок:

Фрукти 50/80/130/160

Обід:

Суп перловий 150/150/200/250

Печеня по-домашньому 110/120/170/190

Огірок/Томати 30/40/40/50

Хліб житній 20/30/40/50

Хліб пшеничний 25/20/40/20

Компот яблучний 150/150/180/200

Полуденок:

Запіканка сирно-манна зі сметаною 110/8, 115/10, 125/18, 140/20

Кавовий напій з молоком 160/170/180/200

Четвер

Сніданок:

Гуляш курячий 50/60/80/90

Каша пшенична 60/70/80/90

Огірок/Томати 30/40/40/50

Хліб пшеничний з вершковим маслом 30/5, 35/7, 40/5, 50/10

Кавовий напій з молоком 160/170/180/200

II Сніданок:

Фрукти 50/80/130/160

Обід:

Борщ буряковий 150/150/200/250

Картопляне пюре 90/100/120/130

Кнелі рибні 45/60/90/100

Огірок/Томати 30/40/40/50

Компот зі свіжих фруктів 150/150/180/200

Хліб житній 20/30/40/50

Хліб пшеничний 20/20/30/20

Полуденок:

Каша молочна гречана 150/160/200/220

Булка здобна з повидлом 60/60/80/100

Чай 150/150/180/200

П`ятниця

Сніданок:

Риба по-польські 35/50/85/90

Каша рисова 60/70/80/90

Огірок/Томати 30/40/40/50

Хліб пшеничний з вершковим маслом 30/5,35/7,40/5,50/10

Кавовий напій з молоком 160/170/180/200

II Сніданок:

Сік 125/140/175/200

Обід:

Суп картопляний з макаронними виробами 150/150/200/250

Ячнева каша 60/70/80/100

Тюфтельки м`ясні з овочами 50/60/70/90

Компот зі свіжих яблук 150/150/180/200

Хліб житній 20/35/40/50

Хліб пшеничний 14/15/25/20

Полуденок:

Каша молочна манна 150/160/200/220

Печиво 20/25/30/30

Чай 150/150/180/200

Кiлькiсть переглядiв: 275

Коментарi