на літньо - осінній період 2017 р.
Єдине примірне двотижневе меню на літньо-осінній період складено відповідно до вимог Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах (затверджено наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227; зі змінами), постанови кабінету міністрів України від 22.11.2004р. № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» зі змінами. Картотека страв складена відповідно до методичного посібника «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ упорядкув.: Н.В.Омельяненко, Ю.Б. Баранова, К.В. Алєксєєнко, Л.Л.Рябчун. Рекомендовано МОН України (лист від 21.08.2013 № 1/11-13231). Узгоджено з МОЗ України (лист від 17.12.2013 № 04.04.44-58/3829/39540). Схвалено Державною санітарно-епідеміологічною службою України, ДП «Державний науково-дослідний центр з проблем гігієни харчування» МОЗ України, ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім.. О.М. Марзєєва НАМН України», Національним університетом харчових технологій).
Сніданок: (норми на ранній вік, молодший, середній, старший)
Каша гречана 60/70/80/90
Ікра кабачкова 20/30/40/50
Яйце варене ¼, ½, ½, 1
Хліб пшеничний з вершковий маслом, твердим сиром 30/5/5, 30/5/7, 40/5/7, 50/10/15
Чай 150/150/180/200
II Сніданок:
Фрукти свіжі 50/60/130/160
Обід:
Суп гороховий з грінками 150/15, 150/15, 200/20, 250/20
Сосиска (ковбаса) 30/40/60/70
Картопляне пюре 90/100/120/130
Огірок /Помідор 30/40/40/50
Компот з сухофруктів 150/150/180/200
Хліб житній 20/30/40/50
Хліб пшеничний 10/10/20/20
Полуденок:
Сирники 105/110/120/140
Соус молочний 20/20/20/20
Сніданок:
Гуляш курячий 40/60/70/80
Каша ячна 60/70/80/90
Томати /Огірок 30/40/40/50
Хліб пшеничний з маслом вершковим твердим сиром 30/5/5; 30/5/8; 40/5/7; 50/10/15
Кавовий напій з молоком 160/170/180/200
II Сніданок:
Сік 125/130/175/200
Обід:
Борщ «Український» на курячому бульйоні 150/150/200/250
Картопляне пюре 90/100/120/130
Печінка тушкована в сметані 65/70/100/120
Томати /Огірок 30/40/40/50
Компот із яблук 150/150/180/200
Хліб житній 20/30/40/50
Хліб пшеничний 25/25/40/20
Полуденок:
Каша молочна манна 150/160/200/220
Булка здобна 60/60/80/90
Чай 150/150/180/200
Сніданок:
Суп молочний вермішельний 150/160/200/220
Яйце варене ¼,1/2,1/2,1
Хліб пшеничний з вершковим маслом твердим сиром 30/5/-, 35/7/5, 40/5/5, 50/10/15
Чай 150/150/180/200
II Сніданок:
Фрукти свіжі 50/60/130/160
Обід:
Суп гречаний 150/150/200/250
Печеня по-домашньому 110/120/170/190
Томат /Огірок 30/40/40/50
Компот зі свіжих фруктів 150/150/180/200
Хліб житній 20/20/40/50
Хліб пшеничний 25/30/40/20
Полуденок:
Запіканка сирна з крупою манною зі сметаною 100/6, 110/6, 125/12, 140/15
Кавовий напій з молоком 160/170/180/200
Чай 150/150/180/200
Сніданок:
Ліниві голубці з курячим м`ясом 120/130/170/190
Хліб пшеничний з вершковим маслом 30/5, 35/7, 40/5, 50/10
Кавовий напій з молоком 160,170,180,200
II Сніданок:
Фрукти свіжі 50/60/130/160
Обід:
Борщ буряковий 150/150/200/250
Картопляне пюре 90/100/120/130
Кнелі рибні 45/60/90/100
Огірок /Томати 30/40/40/50
Компот з сухофруктів 150/150/180/200
Хліб житній 20/20/40/50
Хліб пшеничний 25/30/40/20
Полуденок:
Каша молочна геркулесова 150/160/200/220
Булка з повидлом 60/60/80/100
Чай 150/150/180/200
Сніданок:
Суфле рибне 55/65/95/110
Каша пшоняна 60/70/80/90
Огірок/Помідор 30/40/40/50
Хліб пшеничний з вершковим маслом 30/5,35/7,40/5,50/10
Кавовий напій з молоком 160/170/180/200
II Сніданок:
Сік 125/130/175/200
Обід:
Суп овочевий 150/150/200/250
Плов з курячим м`ясом 120/140/160/180
Ікра баклажанова 25/40/40/50
Компот зі свіжих яблук 150/150/180/200
Хліб житній 20/20/40/50
Хліб пшеничний 25/30/40/20
Полуденок:
Каша молочна гречана 150/160/200/220
Печиво 20/25/30/30
Чай 150/150/180/200
Сніданок:
Макарони відварені 60/70/90/100
Яйце варене ¼, ½, ½, 1
Ікра кабачкова 20/30/40/50
Хліб пшеничний з вершковим маслом твердим сиром 30/5/-, 35/7/10/,40/5/7, 50/10/15
II Сніданок:
Фрукти свіжі 50/80/130/160
Обід:
Суп польовий 150/150/200/250
Овочеве рагу 100/110/125/150
Сосиска (ковбаса) 30/40/65/75
Хліб житній 20/30/40/50
Хліб пшеничний 25/20/40/20
Компот з сухофруктів 150/150/180/200
Полуденок:
Сирники зі сметаною 105/8, 115/10, 120/18, 140/20
Молоко кип`ячене 150/160/180/200
Сніданок:
Бігос овочево-курячий 90/120/150/170
Хліб пшеничний з вершковим маслом твердим сиром 30/5/6, 35/7/10, 40/5/10, 50/10/15
Кавовий напій з молоком 160/170/180/200
II Сніданок:
Сік 125/140/175/200
Обід:
Борщ «Український» на курячому бульйоні 150/150/200/250
Картопляне пюре 90/100/120/130
Оладки печінкові 50/60/70/80
Огірок/Томати 30/40/40/50
Компот із сушених фруктів 150/150/180/200
Хліб житній 20/20/40/50
Хліб пшеничний 25/30/40/20
Полуденок:
Каша молочна рисова 150/160/200/220
Булка здобна 60/60/80/90
Чай 150/150/180/200
Сніданок:
Каша молочна геркулесова
Хліб пшеничний з вершковим маслом, твердим сиром 30/5/7, 35/7/10, 40/5/8, 50/10/15
Чай 150/150/180/200
II Сніданок:
Фрукти 50/80/130/160
Обід:
Суп перловий 150/150/200/250
Печеня по-домашньому 110/120/170/190
Огірок/Томати 30/40/40/50
Хліб житній 20/30/40/50
Хліб пшеничний 25/20/40/20
Компот яблучний 150/150/180/200
Полуденок:
Запіканка сирно-манна зі сметаною 110/8, 115/10, 125/18, 140/20
Кавовий напій з молоком 160/170/180/200
Сніданок:
Гуляш курячий 50/60/80/90
Каша пшенична 60/70/80/90
Огірок/Томати 30/40/40/50
Хліб пшеничний з вершковим маслом 30/5, 35/7, 40/5, 50/10
Кавовий напій з молоком 160/170/180/200
II Сніданок:
Фрукти 50/80/130/160
Обід:
Борщ буряковий 150/150/200/250
Картопляне пюре 90/100/120/130
Кнелі рибні 45/60/90/100
Огірок/Томати 30/40/40/50
Компот зі свіжих фруктів 150/150/180/200
Хліб житній 20/30/40/50
Хліб пшеничний 20/20/30/20
Полуденок:
Каша молочна гречана 150/160/200/220
Булка здобна з повидлом 60/60/80/100
Чай 150/150/180/200
Сніданок:
Риба по-польські 35/50/85/90
Каша рисова 60/70/80/90
Огірок/Томати 30/40/40/50
Хліб пшеничний з вершковим маслом 30/5,35/7,40/5,50/10
Кавовий напій з молоком 160/170/180/200
II Сніданок:
Сік 125/140/175/200
Обід:
Суп картопляний з макаронними виробами 150/150/200/250
Ячнева каша 60/70/80/100
Тюфтельки м`ясні з овочами 50/60/70/90
Компот зі свіжих яблук 150/150/180/200
Хліб житній 20/35/40/50
Хліб пшеничний 14/15/25/20
Полуденок:
Каша молочна манна 150/160/200/220
Печиво 20/25/30/30
Чай 150/150/180/200